Over deze blog

Frutje Friemel? Ja, het is een gekke naam. Zo noemde mijn moeder mij toen ik een baby’tje was. Omdat ze mij zo’n klein frummeltje vond. Frutje Friemel doet mij denken aan fröbelen en frutselen en dat is wat ik graag doe: knutselen met textiel en papier. Ook met woorden trouwens.

In plaats van een nieuwe naam te verzinnen, hergebruik ik liever een oude. Dat sluit namelijk mooi aan bij een ander thema van deze blog: duurzaamheid.  Je hoeft niet altijd alles nieuw te kopen. Vaak kun je oude dingen herstellen, of gebruiken als grondstof voor iets nieuws . Dat betaalt zich in drievoud terug: je ecologische voetafdruk wordt kleiner, je bespaart geld en je hoeft geen afscheid te nemen van iets waaraan je gehecht was.

Het eindresultaat van hergebruik zal niet altijd perfect zijn. Dat zie je bij deze naam. Past Frutje Friemel bij tuinieren of koken? Niet echt. Frutje rijmt op prutje en dat is geen aanbeveling. Maar ik hou wel van dingen die niet helemaal perfect zijn. Zoals onkruid in de tuin of mensen met een steekje los. Ik geef graag een beetje ruimte terug aan de wildernis.